Junii Sibiului- promotori ai tradițiilor pastorale din Mărginimea Sibiului
Junii Sibiului au promovat tradițiile pastorale din Marginimea Sibiului jucând la ei acasă, în Gura Râului, locul unde s-au născut în urmă cu 75 de ani. Cu mare onoare și mândrie, ansamblul a participat la lansarea conceptului de gastronomie regională – bucătăria ciobănească, parte integrantă a programului SIBIU REGIUNE GASTRONOMICĂ EUROPEANĂ - 2019, gestionat de Consorțiul „Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019”. Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” și inimoasa comunitate din Gura Râului s-au implicat în evenimentul ce a avut loc, în data de 13 februarie 2019, ora 19:00, pe platoul de lângă barajul de la Gura Râului. Membrii ansamblului au dansat jiene și învârtite, invitând oaspeții la joc, iar gurenii i-au îmbiat cu telemea, plăcinte cu brânză și unt proaspăt bătut în putinei. Nu au lipsit preparatele speciale - sloi de oaie, tocană picantă de oaie, ciorbă din carne de batal cu smântână și tarhon, mămăligă la ceaun, balmoș la ceaun și batal la proțap - pregătite de master chefi. Cina ciobănească de la Gura Râului a fost o experiență extraordinară, atât pentru oaspeții europeni, cât şi pentru sibienii prezenți la eveniment. A fost o seară de poveste, în care gustul mâncării de la stână s-a împletit perfect cu cel al cântecului din fluier și al dansurilor populare. Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” este finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu. Coregrafia: Theodor Vasilescu şi Silvia Macrea Manager: Silvia Macrea
Ultimele știri