Noutăţi

  • Rețete din bucătăria bunicilor

    18.03.2020

    De multe povești din vremuri de odinioară sunt înconjurate preparatele tradiționale din zona Sibiului. Vă invităm să le descoperiți în cadrul unui periplu culinar care sperăm să amintească, celor cu experiență de viață, de satul copilăriei și totodată să îl facă cunoscut, celor tineri și dornici să pătrundă într-o lume plină de poveste și savoare.

    - 18 martie 2020: Crumpene cu ceapă
    Ne îndreptăm privirea spre bucătăria bunicilor, pentru a vă împărtăși frânturi din identitatea satului tradițional. Pentru că suntem în perioada Postului Mare, vă dezvăluim o rețetă de post, care este cu atât mai delicioasă și hrănitoare, cu cât ingredientele sunt procurate chiar de la țărani.
    Link Facebook
    https://www.facebook.com/116236778438941/posts/2987310851331505/

    - 19 martie 2020: Grâu fiert
    În satele Sibiului e îndătinat ca de Sf. Toader să se fiarbă grâu și să se prepare cu nucă și zahăr. Grâul este legat de Prinsul verilor și al văruțelor, un ritual practicat de copii de 10 – 14 ani, pentru a marca trecerea de la copilărie la adolescență. 
    Link Facebook
    https://www.facebook.com/116236778438941/posts/2989526754443248/

    - 20 martie 2020: Ciorbă de urzici
    Ciorba de urzici este o mâncare sezonieră și sănătoasă, potrivită pentru Postul Mare. Este gătită până în preajma Joii Mari, când se zice că e Nunta Urzicilor, adică perioada în care planta de urzică înflorește și nu mai este bună de consumat.
    Link Facebook  https://www.facebook.com/116236778438941/posts/2989675461095044/

    - 24 martie 2020: Cartofi copți cu moare
    Cartofii copți cu moare sunt specifici meselor din toamna târzie și iarna, dar și celor din timpul  Postului Mare, când untul este înlocuit cu ulei.
    Link Facebook https://www.facebook.com/116236778438941/posts/3000955646633692/

    - 28 martie 2020: Lichiu cu picioici și cu ceapă
    Umblă vorba prin bătrâni că “nevoia te învață”…Noi luăm partea bună din zicală și ne amintim de bunicii noștri care, ori de câte ori coceau un cuptor de pâine, făceau și plăcinte, denumite local “lichie”.
    Link Facebook https://www.facebook.com/116236778438941/posts/3005657352830188/
     



    Click pentru a deschide o fotografie:



    Rețete din bucătăria bunicilor
    Rețete din bucătăria bunicilor
    Rețete din bucătăria bunicilor