Noutăţi

  • #Împreună, de 9 milioane de ori

    30.06.2020

    1.040 postări și 9.001.210 afișări ale postărilor sunt două dintre cifrele care definesc succesul înregistrat de proiectul cultural online #Împreună, derulat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în ultimele trei luni.

    În vremuri dificile cauzate de pandemia de COVID-19, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu a demarat amplul proiect cultural  #Împreună, menit să reunească, în mediul virtual, artiști și public. 

    #Împreună, în cifre

    În cadrul acestui proiect, pe paginile și conturile administrate de instituție pe facebook și youtube au fost realizate 1.040 de postări, care au strâns 166.267 de aprecieri de tipul „Îmi place”, 13.489 de comentarii, 15.021 de distribuiri și 9.001.210 afișări ale postărilor. 
    „Sunt cifre care impresionează, iar pe noi ne emoționează profund, căci știm că în spatele lor sunteți dumneavoastră, publicul nostru drag, care ne-ați susținut întotdeauna în spectacole, în festivaluri și turnee, iar acum în mediul online. Ne înclinăm în fața fiecăruia dintre dumneavoastră, mulțumindu-vă pentru dragostea pe care ne-o purtați și pentru că ați ales să trecem #împreună vremuri de cumpănă! Cred că suflet lângă suflet, artiști și public, am reușit să arătăm profunzimea pe care cuvântul împreună o are! Suntem mândri să fim împreună cu dumneavoastră, în spațiul virtual și la spectacole, așa cum Junii Sibiului v-au obișnuit de peste 75 de ani! Pregătim surprize frumoase pentru perioada următoare și, cu mult drag, vă invităm la spectacolul oferit de Junii Sibiului, în data de 10 iulie, în Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, în cadrul proiectului Astra Multicultural”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

    #Împreună, suflet lângă suflet
    Pe parcursul celor trei luni de derulare a proiectului #Împreună, ne-au fost alături spectatori fideli, tineri care s-au apropiat de folclor prin intermediul internetului și români aflați peste hotare, atât în Europa, cât și peste ocean, în Statele Unite ale Americii.
    Numărul comentariilor și mesajele transmise sunt extraordinare: „Superb... frumos... Dumnezeu să vă aibă în pază mereu, să ne bucurați inima cu tot ce e frumos în folclorul românesc”, „Aș sta ore în șir să mă uit la spectacolele prezentate de întreg Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului. Felicitări”, „Mulțumim frumos pentru minunatele spectacole. Vă urmărim cu drag întotdeauna!!! S-o țină Dumnezeu și pe doamna Silvia Macrea sănătoasă, alături de acest ansamblu minunat!”, „Încă o prezentare de excepție a obiceiurilor noastre atât de frumoase! Simplitate, autenticitate și frumos! Felicitări și Mulțumiri pentru faptul că împărtășiți cu noi toate aceste comori naționale!”, „Mulțumim din suflet! Chiar dacă suntem departe de familiile noastre, măcar acum ne-am simțit cu sufletul acasă! Mă simt mândră de retișenii noștri”,  „Am urmărit cu emoție filmulețul din Ighiș, mai ales că le cunosc pe toate cele câte au contribuit la această excepțională realizare! Felicitări tuturor! Cu dragoste, o fiică a Ighișului-Vechi!”, „Foarte frumos, felicitări pentru tot ceea ce faceți!!!”,  „Ne încântați cu frumoasele programe. Felicitări pentru talent și multe succese în continuare tuturor artiștilor!”, „Sunteți minunați, vă iubesc din tot sufletul! Felicitări doamnei Silvia Macrea pentru frumusețea de spectacol”, „Felicitări tuturor, mult succes în continuare!!! Mulțumim din suflet, sunteți minunați, vă iubim, vă prețuim!!!”. „Vă urmăresc cu drag din Germania❤ Prețuire și Respect”.

    #Împreună, un concept de succes
    Proiectul #Împreună a fost gândit ca o ofertă culturală complexă, menită să reliefeze specificul civilizației tradiționale și să ofere publicului, adulți și copii deopotrivă, activități culturale și educative variate: 
    *luni și marți – copii, părinți și bunici s-au bucurat de „Meșterici – Clubul celor mari și mici”, acolo unde au creat costume populare din hârtie, au pictat linguri de lemn, au făcut flori și fluturi din hârtie, decorațiuni pentru #Paști, au proiectat mașinuțe năzdrăvane și au pictat farfuriile bunicii;
    *miercuri, joi și vineri – am retrăit atmosfera plină de antren de la festivaluri mult îndrăgite,  „Cântecele Munților”, „Ioan Macrea” și „Lucreția Ciobanu”, emoțiile din spectacolele tematice ale Junilor Sibiului: „La Hanul lui Ghiță”, „Șapte frați pentru șapte mirese”, „La Sibiu, în Piața Mare, târg de n-are asemănare” și bucuria întâmpinării Învierii Domnului, printr-un program special de Paști. 
    *sâmbătă și duminică, am deschis lada de zestre a județului Sibiu, bucurându-ne de preparate delicioase precum zamă de păpăradă, tapșe, balmoș, curechi călit cu carne din oală, vărzar, uscățele de nuntă, hencleș, dar și de șezători de pe Valea Târnavelor, de Viftania rășinărenilor, de Boul cu sunzuiene din Topârcea, de cântece din Avrig și Racovița, am cusut povești pe ie și am călătorit pe drumul cânepii.
     ***
    Rămânem alături de publicul nostru: Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” susține un nou spectacol vineri, 10 iulie 2020, în Muzeul în Aer Liber Dumbrava Sibiului, iar pe facebook și youtube – vom continua promovarea acțiunilor CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.  


    Linkuri film final de proiect: 
    https://www.facebook.com/705702192807249/videos/272983610640310/