Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Festivaluri

Festivalul Internaţional de Folclor "Cântecele Munţilor"

Festivalul Internaţional de Folclor “Cântecele Munţilor” este cel mai mare eveniment cultural al Sibiului care valorifică bogăţia şi diversitatea culturii tradiţionale, în plan internaţional.

Festivalul Naţional de Folclor “Ioan Macrea”

În fiecare an, cele mai valoroase ansambluri folclorice profesioniste din ţară îşi dau întâlnire la Sibiu într-un regal al cântecului şi jocului tradiţional românesc. Festivalul Naţional de Folclor “Ioan Macrea” este recunoscut ca locul de de întâlnire al tradiţiilor, cântecelor şi dansurilor populare din marile zone etnofolclorice din România.

Târgul Olarilor

Timp de două zile, la început de septembrie, sibieni şi turişti se târguiesc în Piaţa Mare din Sibiu pentru minunăţiile artei olăritului tradiţional. Târgul Olarilor este cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului contemporan şi reuneşte anual peste 160 de meşteri din renumite centre de olărit din ţară.

Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu”

„Lucreţia Ciobanu”, singurul festival-concurs de interpretare a cântecului popular organizat în Sibiu, reuneşte anual tineri interpreţi din marile zone etnofolclorice ale României, precum şi solişti din diaspora.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse