Preparate de poveste, din satele Sibiului
Aroma pâinii coapte în cuptor, a plăcintei cu brânză din Mărginimea Sibiului și a hencleșului ce face faima Văii Hârtibaciului se simt, și în mediul online, prin rețetele documentate de echipa CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu. Acestea sunt parte integrantă a amplului proiect cultural #Împreună și sunt publicate săptămânal, după următorul program:
- 4 aprilie 2020: Pită de casă
Cu sufletul plin de recunoștință, ne amintim pilde de viață, ne amintim de oameni cu inima curată, harnici și cu multă credință în Dumnezeu. Multă sănătate, oameni dragi de la sate! Să ne revedem cu bine! Vă așteptăm pe Facebook și Youtube, pentru a afla secretele pâinii de casă!
Link Facebook https://www.facebook.com/116236778438941/videos/206384014134165/
- 11 aprilie 2020: Plăcintă cu brânză
Vă invităm să descoperiți comuna Gura Râului, cu locuri frumoase și oameni extraordinari, dar și cu deserturi tradiționale delicioase! Chiar acum puteți învăța cum să faceți cea mai gustoasă plăcintă: plăcinta cu brânză.
Link Facebook https://www.facebook.com/116236778438941/videos/2638620846395653/
- 18 aprilie 2020: Hencleș cu gris
Se pare că cel mai cunoscut exemplu de interferență culturală gastronomică în județul Sibiu este desertul hanlich sau hencleș, ale cărui arome fac deliciul a generații întregi.
Hencleșul definește prin excelență atât specificul gastronomic al Văii Hârtibaciului, cât și măiestria femeilor care îl pregătesc pentru masa de Paști. Nu e ușor de pregătit, dar vă asigurăm că gustul desăvârșit merită toată osteneala!
Link Facebook https://www.facebook.com/116236778438941/videos/932776367180374/
Aceste rețete sunt parte integrantă a proiectului cultural online #ÎMPREUNĂ este derulat zilnic de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu.
#BucătăriaBunicilor #ViațaSatului #PopasuriCulinareÎnȚinutulSibiului
Click pentru a deschide o fotografie:
Ultimele știri