Popasuri…culinare
25 aprilie 2020: Tapșe din Alămor
Cu mult drag ne amintim de TAPȘE, un preparat de pe vremea bunicilor, și de prietenii noștri din satul Alămor, din Țara Secașelor. În cinstea lor și a gastronomiei noastre tradiționale, vă invităm să pregătiți și să savurați o porție de tapșe, alături de noi!
Iar sufletele ni le vom bucura cu vechi cântece, specifice locului și interpretate de Marilena Florea, un cadru didactic ce se implică din toată inima în păstrarea tradițiilor din Alămor.
https://www.facebook.com/116236778438941/videos/269183414479679/
2 mai 2020: Curechi călit cu carne din oală
Această rețetă a fost culeasă din comuna Poiana Sibiului, de către echipa de cercetare a C.J.C.P.C.T. “Cindrelul- Junii” Sibiu, în anul 2011.
Mâncarea a fost preparată chiar de oamenii locului, pentru a se putea consemna fiecare pas, precum și instrumentarul folosit în bucătărie. Curechiul călit cu carne din oală se mănâncă de obicei împreună cu mămăligă şi cu lapte gros. Transmitem și pe această cale calde mulțumiri gazdelor noastre!
https://www.facebook.com/116236778438941/videos/2290721351233051/
10 mai 2020: Zamă de păpăradă
Ați mâncat vreodată zamă de păpăradă? Da, ați auzit bine! Noi am gustat această ciorbă delicioasă în Ighiș, "în satul cu cerul senin, în satul fără mașini, fără trin....".
Haideți pe Facebook și youtube, să aflați povestea care stă în spatele acestui preparat!
https://www.facebook.com/116236778438941/videos/241114646989276/
Aceste rețete sunt parte integrantă a proiectului cultural online #ÎMPREUNĂ, care este derulat zilnic de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu.
#BucătăriaBunicilor #ViațaSatului #PopasuriCulinareÎnȚinutulSibiului
Click pentru a deschide o fotografie:
Ultimele știri