Junii Sibiului au animat scena de pe lacul din Muzeul ASTRA
Bucuria reîntâlnirii cu publicul iubitor de folclor a fost marcată de Junii Sibiului prin reprezentații pline de culoare și de dinamism, susținute pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Cea mai veche formație de dansuri populare din România, a prezentat vineri, 10 iulie 2020, un program variat, reprezentativ pentru folclorul românesc și cel al etniilor conlocuitoare, la „Festivalul de muzică și tradiții multietnice”. Manifestare a avut loc în cadrul proiectului „ASTRA Multicultural”, desfășurat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.
Dansatorii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului", împreună cu soliștii: Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Nelu Albu, Oana Tomoiagă, Răzvan Năstăsescu, Bojidar Ciobotin, Stana Stepanescu și Adrian Neamțu au performat suite de dansuri și cântece populare românești, dar și tablouri muzical - coregrafice din folclorul german, maghiar, italian, mexican, bulgăresc, rusesc, sârbesc şi ucrainean.
Acest eveniment, care a animat spațiul primitor al Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, a fost transmis în direct de Livestream România și pe pagina de Facebook a ansamblului, bucurându-se de un impact foarte bun în mediul online.
Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” este finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.
Coregrafia: Theodor Vasilescu, Silvia Macrea
Asistent coregraf: Alesea Sas
Conducerea muzicală: Gabriel Popescu
Click pentru a deschide o fotografie:
Ultimele știri