Bucate tradiționale, pentru masa de Paști
În satele din zona Sibiului, bucatele pentru masa de Paști se pregătesc în Sâmbăta Mare. În gospodării, e forfotă mare încă de la primele ore ale dimineții. Câte două-trei femei se întâlnesc ca să pregătească împreună cozonacii, iar pe Valea Hârtibaciului, unde lichiile sunt nelipsite, acestea se prepară după rețete împrumutate de la etnicii sași.
Ciorba și tocana de miel, drobul și friptura - toate se pregătesc cu grijă, căci rude și prieteni se strâng în jurul mesei, pentru a cinsti praznicul și pentru a petrece împreună. Mai mult, există credința că morții mănâncă din pomenile ce se pun pentru ei.
Imagini din arhiva CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu
Acțiunile Centrului „Cindrelul-Junii” sunt posibile cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.
Click pentru a deschide o fotografie:
Ultimele știri