Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Gânduri la inaugurare de „casă nouă”

 Inaugurăm astăzi, 24 mai 2012, primul sediu al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Cindrelul-Junii” Sibiu, sediu situat în Sibiu, str. Tudor Arghezi, nr. 13;  pentru noi acest moment reprezintă împlinirea unui vis, un vis la care aţi contribuit fiecare dintre dumneavoastră.

În 1944 lua fiinţă la Sibiu prima formaţie de dansuri populare tradiţionale din România, care avea să devină, mai târziu, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”. Credem că suntem în asentimentul dumneavoastră când spunem că Junii Sibiului au reprezentat oraşul nostru şi ţara – România pe cele mai mari scene ale lumii, fără a avea, însă, o casă proprie.

Iată că astăzi, după aproape 70 de ani de activitate, Junii au o casă pe măsură, dotată aşa cum şi-ar dori orice ansamblu profesionist din lume. Toţi Junii –de ieri, de azi şi mâine vă mulţumesc  pentru acest dar minunat şi cu toţii vă promitem că vom reprezenta cu succes în continuare, cu mai mult elan, Sibiul şi România pretutindeni.

Dorim să le adresăm mulţumiri celor implicaţi în construirea sediului:

·        Consiliului Judeţean Sibiu, d-lui Preşedinte Martin Bottesch,

•        d-nilor Vicepreşedinţi Constantin Şovăială şi Ioan Banciu

•        tuturor reprezentanților Consiliului Judeţean Sibiu implicaţi în acest proiect

•        şi consilierilor judeţeni care au susţinut construirea sediului.

Fiecare dintre dvs. merită ca numele său să fie înscris în cartea de aur a Junilor Sibiului.

Construcţia sediului a fost posibilă graţie implicării firmei S.C. Grafisis S.R.L., a d-lui arhitect Vladimir Grigorov care a proiectat clădirea. La firma Sinecon, domnii ingineri Marius Sitar şi Ioan Tuşinean au înţeles foarte bine complexitatea acestei construcţii, faptul că se ridică o clădire pentru o instituţie de cultură de nivel internaţional şi au executat lucrarea foarte bine, ca şi cum ar fi muncit la propria casă. Cei care ne-au ajutat la amenajarea interioară şi mobilarea spaţiului sunt d-lul  Ioan Ciolan, d-na Corina Luca şi d-lul Marcel Cruceru, de la firma S.C. Decor Ambient S.R.L. Tuturor le adresăm mulţumiri pentru colaborare. 

De asemenea, le mulţumim reprezentanţilor mass-media, care au promovat ideea construirii unui sediu pentru instituție.
    Întreaga echipă a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu apreciază sprijinul pe care ni-l acordaţi: desfăşurăm o intensă activitate de cercetare şi conservarea a folclorului, de valorificare şi promovarea a lui. Festivalurile organizate de instituţie s-au numărat şi se numără pe agenda celor mai importante programe culturale ale Sibiului şi României: de la Sibiu- Capitală Culturală Europeană la Sibiu Baroc Update, iar proiectele de cercetare readuc la lumină nestematele culturii tradiţionale din Sibiu.  Toate acestea, alături de colaborările internaţionale demarate, sunt argumente pentru efortul pe care l-aţi făcut.


Silvia Macrea,

Manager

 

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse