Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


La “Cântecele Munților”, sărmăluţele în foi de viţă și pignolata sunt „asezonate” cu învârtite şi tarantelle

             Ați petrecut vreodată alături de ciprioți, sârbi sau italieni? Le-ați degustat mâncărurile tradiționale și v-ați prins alături de ei în dansuri precum hasapiko sau tarantella? La Festivalul Internațional de Folclor “Cântecele Munților”, o astfel de experiență devine posibilă, grație serilor tradiționale.

Serile tradiționale fac deliciul muzical, coregrafic și gastronomic al fiecărei ediții de festival, iar ediția a XXXVII-a a “Cântecelor Munților” nu face excepție: la cinci seri tradiționale este așteptat publicul începând de astăzi, 1 august 2012, până duminică, 5 august 2012.

Cele dintâi două seri tradiționale cu specific culinar au loc astăzi. Primii care ne invită la joc și bucate tradiționale sunt dansatori ai Ansamblului Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului”, alături de soliști instrumentişti şi vocali, care vor fi prezenți, de la ora 20.00, la Cămara Boierului Hilton. Meniul serii e unul tradițional românesc cu grătar de pui și porc, cu cartofi copţi și salată varză. Mâncarea va fi completată cu un țap de bere. Prețul unui meniu este de doar 40 de lei, iar distracția este garantată! Puteţi face încă rezervări la tel. 0733490845.

Tot în această seară, dar de  la ora 21.00, la Restaurant Select, ne invită la petrecere și polonezii din ansamblul „Leszczyniacy”. Ne pregătesc ciorbă Zurek și varză cu cârnaţi şi prune afumate, precum şi un desert delicios, racuchy - plăcintă cu fructe. Prețul unui meniu este de 40 lei, iar pentru rezervări puteţi suna la tel. 0269/ 243333.

Atmosfera din tavernele cipriote va fi recreată la “Cântecele Munților”, în cadrul serii tradiționale cipriote ce va avea loc la Restaurantul Cercului Militar, joi, 2 august 2012, ora 21.00. Kou­pedia, un fel de săr­măluţe în foi de viţă, kef­tedes - chifteluţe, kleftiko -  miel la cuptor, makaronia fournou - paste cu carne şi stifado- tocă­niţă cu carne de vită - toate intră în meniul specific Ciprului. Prețul pentru un meniu este de 35 lei, iar rezervări se pot face la tel. 0269/ 210148; 0742588717.

Alături de sârbi vom petrece sâmbătă, 4 august, ora 21.00, la Restaurantul Select. Fasole cu coaste de porc afumate, pui sârbesc și friptură Karadjordje sunt propunerile culinare ale oaspeților sârbi, iar meniul va fi completat, bineînțeles, de cântece și dansuri specifice acestui popor. Prețul pentru un meniu este de 40 lei, iar pentru rezervări puteţi suna la tel. 0269/ 243333.

Italienii încheie, duminică, 5 august, ora 21.00, la Restaurantul Cercului Militar din Sibiu, festinul culinar și muzical, iar în meniul serii sunt incluse paste cu pește și desertul pignolata “pagnuccata sicilian”. Prețul pentru un meniu este de 35 lei, iar rezervări se pot face tel 0269/ 210148; 0742588717.

Serile tradiționale sunt parte integrantă a Festivalului Internațional de Folclor “Cântecele Munților”; manifestarea este organi­zată de Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pen­tru Conservarea şi Promo­varea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu. Par­tener al evenimentului este Cercul Militar Sibiu. „Cântecele Munţilor”  este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Munici­piului Sibiu.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse