Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Clejanii concertează în Piaţa Mare. Bal Baroc la Cercul Militar

             Sâmbătă, în cea de-a patra zi de festival, „Cântecele Munţilor” satisface diferite gusturi muzicale, prin cinci evenimente de calibru: balul baroc, concertul susţinut de  Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, spectacolele folclorice şi recitalul susţinut de Viorica, Ioniţă şi Taraful de la Clejani.

Prezenţa la Sibiu a orchestrei Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale nu ar trebui ratată, având în vedere că aceasta este considerată astăzi drept cea mai titrată orchestră de suflători din România şi, în acelaşi timp, etalonul de performanţă pentru toate formaţiile de acest gen din ţară. Muzica reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale va concerta în Piaţa Mare a Sibiului sâmbătă, ora 18.30, şi duminică, la aceeaşi oră.

Sâmbătă, de la ora 19.00, tot în Piaţa Mare, italienii de la “Gruppo Folk Pietraperzia”, grecii din ansamblul “Ioanninon” şi românii din ansamblurile „Mureşelul”-Târgu – Mureş, „Mugurelul”- Cluj-Napoca, „Crişana”- Oradea, „Timişul”- Timişoara cu mult îndrăgita Andreea Voica se întrec în cântece şi dansuri populare.

Cine preferă armoniile muzicii baroce este aşteptat la Cercul Militar din Sibiu, sâmbătă, începând cu ora 20.00. Balul baroc va recrea atmosfera seratelor baroc de altădată, iar gazdele– Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale din Bucureşti,  ansamblurile „Ceata Junilor” şi „Leszczyniacy” - vor purta costume specifice barocului şi vor face demonstraţii de dansuri specifice acestei perioade. Balul este deschis publicului larg (intrarea este gratuită), care are astfel prilejul să se familiarizeze cu stilul baroc din muzică şi dans.

„Muzica celor mai lăudaţi lăutari din Europa este presărată cu romantism, exprimă bucuriile şi durerile cotidiene cu o fascinantă combinaţie de pasiune, virtuozitate şi nostalgie. O muzică ce îţi atinge sufletul şi-ţi mişcă picioarele!”. Aceste cuvinte, publicate în celebrul cotidian britanic „The Times”, caracterizează muzica pe care Viorica, Ioniţă şi Taraful de la Clejani o promovează de ani de zile pe marile scene ale lumii. Aceeaşi muzică va răsuna sâmbătă, 4 august, ora 22.00, în Piaţa Mare a Sibiului, în cadrul unui recital extraordinar, unic pentru Sibiul anului 2012.

Cine preferă atmosfera intimă, dar plină de distracţie a serilor tradiţionale, poate petrece alături de sârbi sâmbătă, 4 august, ora 21.00, la Restaurantul Select. Fasole cu coaste de porc afumate, pui sârbesc şi friptură Karadjordje sunt propunerile culinare ale oaspeţilor sârbi, iar meniul va fi completat, bineînţeles, de cântece şi dansuri specifice acestui popor. Preţul pentru un meniu este de 40 lei, iar pentru rezervări puteţi suna la tel. 0269/ 243333.

Festivalul Internaţional de Folclor “Cântecele Munților” este organi­zat de Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pen­tru Conservarea şi Promo­varea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu. Par­tener al evenimentului este Cercul Militar Sibiu. „Cântecele Munţilor”  este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Munici­piului Sibiu.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse