Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Nr. 25 (august) / 2012 „Junii Sibiului” dansează pentru românii din Voivodina

Cei 40 de artiști ai ansamblului și soliștii Daniel Rosalim, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu și Adrian Neamțu, solist instrumentist, vor prezenta suite de cântece și jocuri populare din marile zone etnografice ale României, punând accent pe Ardeal și Banat. „Organizatorii evenimentului și românii din Voivodina și-au dorit foarte mult ca Junii Sibiului să fie prezenți la acest festival, iar noi suntem onorați că prin acest spectacol putem să bucurăm sufletele românilor din Serbia, care știu să trăiască românește. Prin dansurile noastre și prin cântece patriotice dorim să le arătăm românilor din diaspora că suntem aproape de ei, dorim să le aducem aminte de cântecele și jocurile populare pe care le știu de la bunicii și străbunicii lor”, spune Silvia Macrea, director Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu. 

Organizatorii Marelui Festival Folcloric al Românilor din Voivodina sunt Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina și Asociația pentru Artă și Cultură Românească „Vichentie Petrovici-Bocăluț”.

Ultimul spectacol susținut de Ansamblul folcloric profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” în Serbia a avut loc în anul 2007.


sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse