Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Tradiţia întâlneşte modernitatea

     De peste 40 de ani Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” este o prezenţă activă în viaţa comunităţii sibiene, prin evenimentele pe care le organizează. Într-un secol dominat de tehnologiile moderne şi comunicare online, cultura tradiţională poate şi trebuie să fie valorificată şi în mediul internautic. Astfel, un website oficial al Centrului nu poate fi considerat decât un pas de normalitate şi un pas către cei mai tineri membri ai comunităţii.
     Site-ul asigură transparenţa activităţilor desfăşurate de instituţie, de la proiecte de cercetări etnologice, la festivaluri şi alte manifestări dedicate culturii tradiţionale. Aici vor fi inventariate şi promovate faptele de cultură tradiţională din întreg judeţul.
      Revista online, parte integrantă a website-ului, este interfaţa care asigură conexiunea între cercetătorii Centrului şi specialiştii în domeniu din alte instituţii. De asemenea, vechi cântece, credinţe populare şi obiceiuri sunt transpuse din memoria pasivă a locuitorilor din satele sibiene în atenţia specialiştilor şi a publicului larg.Silvia Macrea,
Director Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul-Junii" Sibiu

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse