Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Nr. 3 (martie)/2014 Junii Sibiului au fost ovaţionaţi la Viena

* 70 de artişti, 250 de costume populare şi 150 de minute de cântece şi jocuri populare – acestea au fost coordonatele primului eveniment internaţional în anul aniversar "Junii Sibiului”– 70 de ani de activitate* La finalul spectacolului de la Viena, ansamblul a primit o diplomă de excelenţă din partea Ambasadei României în Republica Austria *În şapte oraşe europene poposesc “Junii Sibiului” la împlinirea a şapte decenii de existenţă. Startul evenimentelor internaţionale s-a dat vineri seara, la Viena, acolo unde Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul-Junii Sibiului” a susţinut un spectacol extraordinar pentru 300 de români şi austrieci.


Sibienii au pregătit un program special pentru membrii comunităţii româneşti din Viena, aşa că, indiferent de zona de provenienţă, românii din diaspora şi-au putut regăsi rădăcinile în cântece şi dansuri ardeleneşti, moldoveneşti, olteneşti etc. Protagonişti ai acestui spectacol au fost 70 de artişti, solişti, dansatori şi instrumentişti. A fost pentru prima dată când ansamblul a adus în străinătate o impresionantă desfăşurare de forţe, iar la finalul celor două ore şi jumătate de spectacol, artiştii au fost recompensaţi cu ropote de aplauze, precum şi cu o diplomă din partea Ambasadei României în capitala Austriei. Aceasta este de altfel prima distincţie pe care „Junii Sibiului” o primesc în acest an aniversar, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.
”Sunt deosebit de onorată şi bucuroasă că am reuşit pentru câteva ore să prezentăm pe scena din Viena varietatea şi frumuseţea folclorului românesc. Am reuşit să bucurăm sufletele românilor care trăiesc departe de casă dar, în egală măsură, am arătat austriecilor prezenţi la spectacol că românii au cel mai frumos folclor din lume şi pot fi apreciaţi pentru valorile tradiţionale pe care le păstrează şi le promovează. Mulţumesc Ambasadei României la Viena şi Consiliului Judeţean Sibiu care au făcut posibilă participarea, pentru primă oară în cei 70 de ani de activitate a celor 70 de artişti”, a declarat Silvia Macrea, managerul Ansamblului.
În programul turneului european pe care Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul-Junii Sibiu” îl întreprinde, urmează capitala Irlandei, Dublin..

 

 

Maria Barna


sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse