Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Junii Sibiului aniversează 70 de ani, în Piața Mare a Sibiului

Cea mai veche formație de dansuri populare din România, “Junii Sibiului”, sărbătorește  70 de ani de activitate, în cadrul unui mega-spectacol organizat în Piața Mare a Sibiului. Spectacolul aniversar are loc în data de 1 august 2014, ora 19, și face parte dintr-un amplu proiect ce reunește turnee în țară și străinătate, spectacole în Sibiu și în alte județe, lansări de carte - toate menite să marcheze cele șapte decenii de existență ale celui mai vechi ansamblu folcloric din România.

Organizarea unui spectacol aniversar în Piața Mare a Sibiului este modalitatea prin care “Junii Sibiului” doresc să le mulțumească sibienilor de ieri și de azi, care i-au întâmpinat și îi întâmpină cu ropote de aplauze la fiecare reprezentație. Astfel, “Junii Sibiului” vor sărbători Sibiul și cultura tradițională, prin cântec și joc, în mijlocul comunității. “Am pregătit un spectacol special pentru această aniversare, iar în cadrul lui ne vor fi alături numeroși soliști, prieteni și colaboratori ai ansamblului, provenind atât din generațiile tinere, cât și din rândurile interpreţilor de muzică populară demult consacrați. Publicul din Sibiu a apreciat de fiecare dată cântecele şi dansurile populare prezentate de “Junii Sibiului“. Pentru noi, ropotele de aplauze şi ovaţiile sibienilor, căldura extraordinară cu care ne întâmpină sunt cel mai frumos omagiu la ceas aniversar. Este o bucurie şi o onoare  pentru noi să evoluăm în Piața Mare, pentru Sibiu și pentru sibieni”, spune Silvia Macrea, coregraf al ansamblului şi director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu.

Spectacolul aduce în fața publicului patru generații de “Juni“: copiii de la “Cibinul“, tinerii de la “Ceata Junilor“, profesioniștii de la “Cindrelul-Junii Sibiului“ și “Veteranii Junii Sibiului“. Alături de ei se vor afla invitaţi, soliștii din diferite generații: Răzvan Năstăsescu, Codruța Rodean, Anca Mărginean, Traian Stoiță, Viorica Țepeș, Daniel Rosalim, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Nelu Albu, Camelia Cosma Stoiţă, Marcel Părău, Viorica Telcean, Gabriela Tuță, Maria Lia Bologa, Tiberiu Ceia, Florica Bradu, Elena Merișoreanu, Gheorghe Roșoga, Sava Negrean Brudașcu, Gheorghe Turda, Ilie Medrea, Viorica Macovei, Gelu Voicu, Liliana Laichici, Nineta Popa, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Mariana Deac și Nicoleta Voica. Spectacolul este prezentat de Iuliana Tudor.

Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, fiind o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. Coproducător al evenimentului este Societatea Română de Televiziune.


sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse