Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


AGENDA CULTURALĂ LUNA NOIEMBRIE 2014

·     17 noiembrie 2014, ora 18.00, Cercul Militar Sibiu-Expoziţie şi recepţie aniversară, lansare carte „Junii Sibiului-70 de ani”: În acest an, JUNII SIBIULUI împlinesc 70 DE ANI, ani buni şi veseli, ani de muncă şi satisfacţii, sute de ore de repetiții, mii de spectacole în țară și în străinătate. Astfel, în numele dragostei de joc şi cântec popular românesc, dansatorii, care fac parte din marea Familie a  Junilor, serbează  împreună acest moment special, în data de 17 noiembrie a.c. în Sala de Conferințe a Cercului Militar Sibiu.

·                    19 - 20 noiembrie 2014, ora 18.00, Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu - Spectacole aniversare Junii Sibiului – 70 de ani: 70 dansatori, 70 instrumentiști și soliști vocali, 70 momente muzical-coregrafice sunt ingredientele spectacolelor aniversare. Juni de ieri și azi, alături de invitați speciali, solişti de renume ai folclorului românesc autentic sunt protagoniștii spectacoluluicălătorie prin zonele etnofolclorice ale României.

·                    Festivalul Național de Folclor Ioan Macrea, ediția a XVI-a 2014, 21-23 noiembrie 2014, Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu: Sibiu–Capitala Folclorului Românesc este motto-ul sub care se desfășoară a XVI-a ediție a festivalului. Cele mai bune ansambluri folclorice profesioniste și interpreţi de renume ai folclorului creionează, prin obiceiuri, cântece și dansuri populare, harta etnografică a României. IOAN MACREA este singurul festival din România dedicat exclusiv ansamblurilor folclorice profesioniste şi a devenit în cei 15 ani de organizare neîntreruptă o carte de vizită pentru cultura sibiană.

Cozmina Costiniuc,

Referent C. J. C. P. C. T. „Cindrelul - Junii” Sibiu


sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse