Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


9 mai 2015: Sărbătoarea Europei în Landshut

Cum îi place românului, orice sărbătoare trebuie marcată cu joc, bucate tradiționale şi voie bună! Etalon al culturii tradiţionale româneşti, Junii Sibiului au celebrat, în acest an, Ziua de 9 mai – Ziua Europei în oraşul Landshut, din Germania, oraş înfrăţit cu Municipiul Sibiu. La sărbătoare au participat delegaţii din toate orașele înfrățite cu orașul Landshut: Elgin (Scoția), Compiègne (Franța), Ried im Innkreis (Austria) și Schio (Italia).

 Doamna Astrid Fodor, primarul orașului Sibiu, a însoțit delegația sibiană și a trăit fiecare moment susținut de către artiștii din Sibiu, conduşi de către coregraf şi manager Silvia Macrea. Varietatea și frumusețea jocului și a cântecului popular românesc a fost apreciată prin numeroase aplauze și ovații aduse la adresa artiștilor noștri. O reacţie pozitivă au stârnit şi standurile organizate de către români, şi anume cel cu produse culinare tradiţionale şi cel cu artizanat, materiale de prezentare a Junilor Sibiului şi a municipiului Sibiu.

De pe taraba cu bunătăţi nu au lipsit faimoasa telemea din Mărginime, pita de casă, unsoare şi ceapă. La fel de apreciate au fost zacusca şi mierea de albine, dar şi ţuica de prune şi vinul din podgoriile Văii Târnavelor.

Localnicii şi invitaţii la eveniment au avut ocazia de la cunoaşte un fragment din specificul culturii tradiţionale româneşti, pe segmentele muzical, coregrafic, gastronomic şi de artă populară tradiţională. Pentru românii care muncesc în Germania, prezenţa delegației sibiene în Landshut a însemnat enorm, căci astfel şi-au mai alinat dorul de casă şi s-au mândrit cu originea lor. Adresăm mulțumiri organizatorilor şi în special echipei conduse de doamna Dorith Wegmann, care a făcut tot posibilul să ne simţim ca acasă.

Participarea orchestrei AFP "Cindrelul-Junii Sibiului" și a dansatorilor ansamblului "Ceata Junilor" în Germania a fost posibilă graţie sprijinului financiar acordat de către Consiliul Judeţean Sibiu. Acţiune co-finanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

 


sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse