Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Semnal editorial: „Cântece de-o viață….Lucreția Ciobanu”

  

Reamintim disponibilitatea lucrării „Cântece de-o viață…. Lucreția Ciobanu”,  culegere cu cele mai frumoase cântece din repertoriul regretatei interprete de muzică  populară. Este vorba de 100 de cântece din repertoriul „Doamnei Munților”: doine, învârtite, jiene, haţegane, colinde, cântece de uliţă, de mireasă şi de cătănie.

Editată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu, lucrarea încununează toate eforturile de conservare și promovare a culturii tradiționale, precum și cele pentru evocarea extraordinarei personalități muzicale a Lucreției Ciobanu. Transcrierea muzicală a fost realizată de domnul Vasile Bebeşelea, care s-a numărat printre acei privilegiaţi ai muzicii populare româneşti, care au avut prilejul să lucreze alături de Lucreţia Ciobanu, din postura de dirijor al orchestrei „Cindrelul”, iar transcrierea versurilor a fost realizată de doamnele Mihaela şi Maria Păltineanu, admiratoare de-o viaţă ale Lucreţiei Ciobanu și bune cunoscătoare ale repertoriului său.

Cartea „Cântece de-o viață…. Lucreția Ciobanu” poate fi achiziționată la preţul de 20,00 lei, de la sediul instituţiei, din Sibiu, str. Tudor Arghezi, nr. 13.


Cozmina Costiniuc,

referent specialitate C.J.C.P.C.T. “CINDRELUL – JUNII” Sibiu

               

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse