Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Târgul Olarilor, la jubileu

        Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, sărbătoreşte în acest an cea de-a 50 –a ediţie. Cu acest prilej, olari seniori, care au participat la târg încă de la primele ediţii, adulţi, tineri şi copii care acum deprind arta olăritului, se reunesc în Piaţa Mare a oraşului Sibiu. Meşterii olari vor expune, spre vânzare, o gamă largă de produse decorative sau utilitare. Din perimetrul târgului nu va lipsi roata olarului, aşa că publicul va avea prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas, în timpul demonstrațiilor oferite de meșteri. De asemenea, pe parcursul celor două zile, artiști ceramişti vor îndruma copiii să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictat obiecte ceramice.

Ediția 2016 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale Cindrelul-Junii Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

 

Programul evenimentului:

Târgul se desfăşoară în zilele de 3 şi 4 septembrie 2016,  în Piaţa Mare din Sibiu şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 - 20.00

 


Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse