Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Junii Sibiului, ambasadorii culturii tradiţionale în Germania

 Specificul culturii tradiţionale româneşti şi al Sibiului, în special, va fi evidenţiat prin spectacolele pe care Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” le susţine în zilele de 3, 5 şi 6 octombrie 2016 în Landshut, Ingolstadt şi respectiv Nürnberg, în cadrul Săptămânii Culturale Germano-Române.

Participarea la evenimente culturale din Landshut este una de tradiție pentru municipiu, iar invitaţia adresată Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul –Junii Sibiului” vine ca o continuare firească a colaborării între oraşele înfrăţite, în scopul unei mai bune cunoașteri a Sibiului în rândul localnicilor și a turiștilor din Germania. În cadrul Săptămânii Culturale Germano-Române, profesioniştii de la Junii Sibiului vor susţine o serie de reprezentaţii, ce cuprind obiceiuri și suite coregrafice reprezentative pentru zona Sibiului, dar și pentru marile zone etnografice ale României. Momentele de joc sunt completate cu piese de orchestră, precum Ciocârlia şi Rapsodia Română, dar şi momente solistice, în interpretarea virtuosului taragotist Adrian Neamţu, toate acestea sub îndrumarea dirijorului Gabriel Popescu.

Spectacolele se desfăşoară după următorul program:
Landshut: 3 octombrie 2016,  la Theaterzelt, str. Niedermayer 101, ora 18.30
Ingolstadt: 5 octombrie 2016, la Nibelungenhalle, Dammweg 1, 85098 Großmehring, ora 18.30
- Nürnberg: 6 octombrie 2016, la Eventhalle Gartenstadt, Buchenschlag 1, ora 18.30.

Îi invităm, cu tot dragul, pe românii care trăiesc în Germania şi pe saşii transilvăneni la regalul folcloric oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”; e o onoare pentru noi să prezentăm peste hotare România cea frumoasă, prin intermediul folclorului, cu jocuri în formaţie, solo-uri, piese instrumentale de virtuozitate şi transpunerea scenică a unor obiceiuri legate de viaţa omului şi de calendarul pastoral.

                                                   Silvia Macrea,  coregraf şi manager

                                                    CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu

 

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse