Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


„Junii Sibiului” au sărbătorit Ziua Germaniei cu jocuri româneşti, în Landshut

            O seară de vis le-a oferit Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” sutelor de spectatori prezenți la spectacolul susținut în Landshut, Germania, luni, 3 octombrie 2016, de Ziua Națională a Germaniei.

Spectacolul a fost găzduit de spațiul generos al Teatrului Zelt din Landshut și a fost urmărit de sute de germani, români și sași din Landshut și împrejurimi, alături de oficialități: domnul Graff, vicepreședintele Bavariei de Sud, domnul Hans Rampf, primarul orașului Landshut, alți reprezentanți ai Primăriei Landshut și Werner Kloos, președintele  Asociaţiei Sașilor din Bavaria.

Impresionat de prestația artistică a Junilor Sibiului, domnul Hans Rampf a oferit ansamblului distincția Cununița prieteniei, și a felicitat-o pe Silvia Macrea, manager și coregraf al ansamblului, declarând: „Spectacolul Junilor Sibiului a fost un adevărat foc de artificii, atâta temperament nu s-a mai văzut în Landshut de mult timp”. Mulțumind pentru aprecieri, Silvia Macrea, managerul CJCPCT Cindrelul Junii Sibiu, a declarat: „Ne-am bucurat că acum, de Ziua Germaniei, v-am putut aduce în dar ceea ce avem noi mai de preț: cântecele și jocurile populare, obiceiurile noastre. Reprezentăm România cu mult drag, reprezentăm Sibiul cu mândrie, mai ales că am venit în Landshut, oraș înfrățit, de care ne leagă o prietenie strânsă și colaborări extrem de reușite. Mulțumim din suflet familiei Wegmann, care s-a implicat cu atâta dăruire în organizarea spectacolelor din Bavaria.”

Sub conducerea Silvia Macrea, ansamblul a pregătit o adevărată călătorie muzical – coregrafică pe tot cuprinsul României, căci din program nu au lipsit obiceiurile Focul viu din Mărginimea Sibiului, Nunta de pe Valea Hârtibaciului și Culesul viei pe Valea Târnavelor, colajele de dansuri din Transilvania, Banat, Oltenia, Moldova, Oaș și piesele de virtuozitate instrumentală. Conducerea muzicală a fost asigurată de Gabriel Popescu, iar coregrafia a fost semnată de Silvia Macrea şi Theodor Vasilescu. 

În urma succesului înregistrat aseară, Ansamblul a fost invitat să revină anul viitor în Germania, la Landshuter Hochzeit / Nunta din Landshut, unul dintre cele mai mari festivaluri germane cu caracter istoric.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” continuă turneul în Bavaria cu alte două spectacole: în Ingolstadt - 5 octombrie 2016, ora 18:30, la Nibelungenhalle, Dammweg 1, 85098 Großmehring; în Nürnberg - 6 octombrie 2016, ora 18:30, la Eventhalle Gartenstadt, Buchenschlag 1.

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse