Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


„JUNII SIBIULUI” – al nouălea turneu în Germania

 Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” a fost, săptămâna trecută, ambasador al specificului tradițional românesc, în cadrul Săptămânii Culturale Germano-Române, organizate în Bavaria.

Pentru a noua oară au poposit în Germania membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”: turneul s-a desfășurat în perioada 1 – 7 octombrie 2016, la invitația organizatorilor Săptămânii Culturale Germano-Române, desfășurate în landul Bavaria. Cu acest prilej, ansamblul sibian a susținut spectacole în zilele de 3, 5 şi 6 octombrie 2016 în Landshut, Ingolstadt şi respectiv Nürnberg, la evenimente asistând membri ai comunităților de români, de sași și germani, alături de reprezentanți ai instituțiilor de stat din cele trei orașe și din Bavaria de Sud. Prezența ansamblului sibian a fost salutată cu multă căldură de oficialități și de comunitatea sașilor, căci Junii au fost întâmpinați cu hencleș, plăcinte și vin.

Momentele muzical-coregrafice de mare măiestrie, pregătite special pentru spectacolele din Germania, au dovedit încă o dată că Junii Sibiului sunt adevărați promotori ai bogăției și diversității culturii tradiționale de pe întreg cuprinsul țării. Spectacolele au fost foarte bine recepţionate de public şi oficialităţi, doamna Inge Alzener, preşedinta Asociaţiei Districtului Nürnberg, declarând: „Vă mulţumesc din tot sufletul pentru o seară pe care nu o vom uita niciodată, pentru că a fost așa de plină de energie… Cadoul pe care dumneavoastră  ni l-ați făcut în această seară este extraordinar”.

Reprezentanţii comunităţii germane au subliniat, de asemenea, că legăturile dintre ansamblul sibian și Bavaria s-au intensificat în luna august, când Asociaţia Saşilor din Bavaria a participat la Festivalul Internațional „Cântecele Munților”, un festival care unește popoare prin muzică și dans. Dublul schimb de experienţă din anul 2016 are la bază o îndelungată colaborare a ansamblului cu spaţiul german, Junii Sibiului fiind prezenți în Germania în anii 1972, 1980, 2000, 2006, 2009, 2011, 2013 și 2015, atât la festivaluri dedicate culturii tradiționale, cât și la târguri de turism. Ultimul turneu al Ansamblului în Germania a fost finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

***

În această lună, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” are programate alte două spectacole în afara județului Sibiu: în municipiul Arad – în 13 octombrie 2016 și în Toplița – în 20 octombrie 2016.

 

 

 

C.J.C.P.C.T. „Cindrelul-Junii” Sibiu

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse