Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


„JUNII SIBIULUI”, PRIMIȚI OFICIAL LA AMBASADA ROMÂNIEI ÎN STATUL QATAR

        Excelența sa Cristian Tudor, Ambasadorul României în Statul Qatar, i-a primit în cadru oficial pe membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului”, în data de 8 decembrie 2016. Dansatorii sibieni vor performa astăzi, 9 decembrie a.c., la Centrul Cultural Katara, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României.

La invitația Ambasadei României la Doha și a Institutului Cultural Român, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” este prezent în premieră în statul Qatar, iar cu acest prilej membrii ansamblului, însoțiți de doamna Ortensia Ghindea, Director Relații Externe în cadrul Institutului Cultural Român, au fost primiți oficial la reprezentanța diplomatică a României. Excelența sa Cristian Tudor, Ambasadorul României în Statul Qatar, le-a mulțumit artiștilor pentru acceptul de a oferi un spectacol de excepție la Doha, cu sprijinul Ambasadei României în Statul Qatar, al Institutului Cultural Român și al Centrului Cultural Katara, se arată într-un comunicat al Ambasadei. Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu și coregraf al ansamblului, le-a dăruit oficialilor români materiale de promovare, inclusiv monografia care ilustrează parcursul artistic de peste șapte decenii al „Junilor Sibiului”.

Astăzi, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul folcloric susținut de „Junii Sibiului”, la Doha. Pentru comunitatea diplomatică și pentru românii din această țară, Silvia Macrea a conceput o reprezentație unică, în care vechile obiceiurile se îmbină cu dansuri și cântece tradiționale din Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și Moldova. Spectacolul este găzduit de Drama Theatre, edificiu din cadrul Centrului Cultural Katara. Arhitectura sălii principale din Drama Theatre este inspirată de cea a clădirilor tradiționale din Doha și creează, totodată, sentimentul unei experiențe în aer liber prin designul plafonului ce reproduce cerul înstelat. Intrarea la spectacol este liberă, în limita a 400 de locuri disponibile.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse