Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


CJCPCT „Cindrelul-Junii”, singura instituție sibiană cu trei proiecte culturale finanțate de Administrația Fondului Cultural Național în 2017

 * Fondurile atrase de instituția sibiană de la AFCN pentru proiecte culturale, în acest an, se ridică la suma de 159.154,24 lei *Proiectul „Cântece din Țara Oltului a obținut cel mai mare punctaj la aria Patrimoniu Imaterial*
     
Trei proiecte culturale vor fi derulate, în acest an, de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” Sibiu cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național. În urma concursului de proiecte organizat de AFCN, în sesiunile I/2017 și II/2017, instituția sibiană obține finanțare pentru toate cele trei proiecte depuse, astfel:
          - Festivalul Internațional Cântecele Munților, ediția a 42-a, 2017 – 60.000 lei 
          - Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea”, ediția a XIX-a – 50.000 lei
          - Cântece din Țara Oltului  – 49.154,24 lei.
       Proiectul Cântece din Țara Oltului a fost evaluat de experții AFCN cu 95,67 puncte, acesta fiind cel mai mare punctaj pe aria Patrimoniu Cultural Imaterial. În cadrul aceleiași arii, Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea”, ediția a XIX-a, s-a clasat pe locul 4, cu 92 puncte.
      Rezultatele foarte bune înregistrate de instituția noastră la concursurile de proiecte derulate de AFCN sunt o confirmare a importanței pe care demersuri de cercetare  precum Cântece din Țara Oltului și festivalurile „Ioan Macrea și Cântecele Munților o au în plan național și internațional în eforturile de conservare și promovare a patrimoniului imaterial și de educare prin cultură a publicului. De asemenea, aceste rezultate subliniază faptul că în interiorul instituției s-a reușit consolidarea unei echipe cu experiență în scrierea și implementarea de proiecte cu finanțări nerambursabile. - Silvia Macrea, manager CJCPCT Cindrelul – Junii” Sibiu
       Proiectul Cântece din Țara Oltului se desfășoară în lunile iunie -  noiembrie 2017 și urmărește valorificarea interdisciplinară a patrimoniului cultural ce vizează semnificația folclorului muzical în cultura tradițională românească, prin prima cercetare interdisciplinară desfășurată în Țara Oltului - Subzona Avrig, și prin activități de conștientizare a publicului (evenimente in situ, expoziție, tehnici multimedia de comunicare, editare de carte, eveniment interdisciplinar cu caracter participativ).
     „Cântecele Munților vor răsuna la Sibiu, în perioada 9-14 august a.c., aducând în prim-plan spectacole în aer liber, seri tradiționale cu specific gastronomic, spectacole în spații neconvenționale, parada portului popular, workshop-uri de dans și campanii de informare online.
      În toamnă, ansambluri folclorice profesioniste din România își dau întâlnire la Festivalul  Ioan Macrea”, pe a cărui scenă 600 de dansatori, interpreți de muzică populară, instrumentiști, coregrafi, regizori și scenografi vor ilustra poveștile românilor, prin dans și cântec popular.

 

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse