Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Echipa de cercetarea a cântecelor tradiționale a poposit în Săcădate

           În data de 25 iulie 2017, echipa de cercetare a proiectului „Cântece din Țara Oltului” s-a deplasat în localitatea Săcădate pentru a întregi materialul tradițional muzical vizat în acest an în cadrul proiectului finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
         Am fost întâmpinați cu ospitalitate de o frumoasă comunitate de români, care ne-au împărtășit frumoase cântece populare de nuntă, de joc, de lucru, de șezătoare, de cătănie, dar și ocazionate de alte obiceiuri legate de viața omului, obiceiuri de peste an sau alte evenimente tradiționale. De remarcat este obiceiul „Buzduganul de la seceriș”, care a generat crearea cântecului „Dealul Mohului”, ale cărui versuri anunță localnicilor intrarea în sat a alaiului cu buzduganul purtat de două copile sau de un băiat şi o fată.
         Proiectul cultural „Cântece din Țara Oltului, derulat de Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” Sibiu, în perioada 5 iunie - 14 noiembrie 2017, reprezintă primul demers de cercetare şi promovare a unui important patrimoniu imaterial, ce ilustrează importanța cântecelor în cultura tradițională din Țara Oltului subzona Avrig.
       Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și este realizat în parteneriat cu Institutul de Cercetări Socio - Umane Sibiu, Asociația Folcloriștilor și Etnografilor din Județul Sibiu, Asociația Creative Transylvania, Asociația Culturală Ceata și cotidianul Tribuna. 

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse