Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Cercetarea cântecelor tradiționale în Turnu Roșu

           Echipa de cercetare a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu a retrăit bucuria revederii cu oameni dragi din satul Turnu Roșu și în cadrul proiectului „Cântece din Țara Oltului”, având parte de o primire călduroasă. Trebuie menționat faptul că a fost înregistrat un bogat material folcloric, din care se disting vechi cântece de nuntă, dar și frumoase doine și colinde.
           Proiectul cultural „Cântece din Țara Oltului, derulat de Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul - Junii” Sibiu, în perioada 5 iunie - 14 noiembrie 2017, reprezintă primul demers de cercetare şi promovare a unui important patrimoniu imaterial, ce ilustrează importanța cântecelor în cultura tradițională din Țara Oltului subzona Avrig.
        Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și este realizat în parteneriat cu Institutul de Cercetări Socio - Umane Sibiu, Asociația Folcloriștilor și Etnografilor din Județul Sibiu, Asociația Creative Transylvania, Asociația Culturală Ceata și cotidianul Tribuna.
           „Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse