Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


În anul Centenarului Marii Uniri, Festivalul Național de Folclor „Ioan Macrea” aniversează 20 de ediții

           „Ioan Macrea", singurul festival folcloric din România dedicat ansamblurilor profesioniste, se va desfășura în perioada 27- 29 noiembrie 2018, la Sala Polivalentă Transilvania din Sibiu.Festivalul „Ioan Macrea" marchează, în anul 2018, o dublă aniversare: cea de-a XX-a ediție a manifestării și Centenarul României, recreând  harta cântecelor, dansurilor populare și obiceiurilor românești prin intermediul a peste 400 de artiști, din România și de dincolo de granițele țării.
          Participă: Ansamblul Profesionist „Banatul”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul, Ansamblul Național Kolo al Republicii Serbia, Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul Folcloric „Veteranii Junii Sibiului”, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” și Școala de Dans Ioan Macrea.
          Generațiile reunite ale Junilor Sibiului prezintă, în premieră, o veritabilă demonstrație de măiestrie coregrafică din regiunile istorice ale României. Celebra Orchestră „Lăutarii” din Chișinău, Maestrul Nicolae Botgros și artiști de dincoace și de dincolo de Prut întregesc tabloul cultural al României Mari.
         Accesul la spectacole se face pe bază de bilete, ce pot fi achiziționate de la Sala Transilvania din Sibiu, la preţul de 20 lei, respectiv 10 lei, începând cu data de 19 noiembrie 2018, între orele 10.00 18.00.  
         Programul detaliat al festivalului poate fi consultat pe pagina de noutăți a Instituției: http://www.traditiisibiene.ro/stiri.html?obj_id=388        
       
    Festivalul este organizat de Consiliul Jude
țean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cindrelul-Junii Sibiu, în parteneriat cu Cercul Militar Sibiu.
    Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.
 „Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu
 www.sibiu.ro
Sponsori: Romgaz, Romtech
Coproducător: TVR
Spectacolele sunt prezentate de Iuliana Tudor.
Director festival: Silvia Macrea

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse