Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Nr. 1 (iulie) 2010- Primul loc de muncă, primii colegi

    „Centrul judeţean pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale Sibiu" va rămâne, de-a pururi, instituţia cea mai apropiată sufletului meu, de care, sentimental vorbind, nu mă voi despărţi niciodată. Din 1972, fără întrerupere, fac parte din consiliul ştiinţific al instituţiei în care mi-am început activitatea; un colectiv mereu primenit unde m-am integrat perfect şi mă simt omul-verigă între generaţiile de ieri şi de astăzi, care încearcă să asigure temelie sănătoasă proiectelor de viitor.
     Iar colectivul de-acum (revoltător de tânăr!) mă tolerează şi încă evită să-mi cânte: „Moşule, ce tânăr eşti!". Pe directoare o ştiu aproape din faşă (relaţia mea cu părinţii săi - Ioan şi Silvia Macrea - fiind anterioară naşterii sale), iar pe ceilalţi...de câţiva ani buni sau chiar de câteva decenii.
     Este în această relaţie de durată cu Centrul judeţean ceva care se aseamănă cu o căsnicie lungă unde dragostea de la început s-a transformat, cu timpul, în respect şi prietenie pentru că cei doi sunt legaţi de un trecut comun, de mulţi copii (să nu uităm că aici am tipărit cele mai frumoase cărţi!) şi de...obişnuinţă.Etnolog prof.univ. dr. ILIE MOISE, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu


sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse