Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Ansamblul de Dansuri Populare “Bujorul de munte” reprezintă judeţul Sibiu la festival în Grecia

 

Ansamblul de Dansuri Populare „Bujorul de munte” al Primăriei din Gura Râului va participa în perioada 17-26 septembrie 2014 la Festivalul Internaţional de Dans “EMERALD ISLAND” care se va desfăşura în Thassos - „insula de smarald” a Greciei cu o moștenire culturală şi artistică semnificativă, distinsă încă din vremuri antice.

Grupul tradiţional de la poalele Muntelui Cindrel va prezenta în spectacolele folclorice din cadrul festivalului dansuri populare specifice gurenilor (Danţul, Romana, Fecioreasca, Învârtita, Jiana, Haţegana), precum şi obiceiuri tradiționale din Mărginimii Sibiului (obiceiuri legate de oierit), etalând pe scenă elegante costume populare în clasica combinație de alb- negru.

Festivalul Internaţional de Dans “EMERALD ISLAND” este la prima ediţie, fiind un o manifestare artistică non-competitivă la care vor participa 20 de formaţii de dansuri din diferite ţări şi regiuni.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu le urează succes tinerilor dansatori gureni, aflaţi anul acesta la prima lor deplasare internaţională.


sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse