Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Proiecte editoriale cu finanţare AFCN

Important editor de carte etnologică din sudul Transilvaniei, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu cunoaşte importanța editării de carte care valorifică patrimoniul cultural material și, mai ales, pe cel imaterial. Demersul Centrului de salvgardare a patrimoniului imaterial prin cultură scrisă se va concretiza în acest sfârșit de an prin implementarea, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, a unor ample proiecte editoriale.

Astfel, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu a obținut în urma concursului de programe editoriale organizat de AFCN, finanțare nerambursabilă pentru două apariții editoriale unice pentru cultura sibiană și națională: o lucrare gastronomică şi o monografie dedicată celui mai vechi ansamblu din România – Junii Sibiului.

„Reţete tradiționale din zona Sibiului este primul produs editorial care valorifică gastronomia tradițională din cele 5 zone etnofolclorice ale Sibiului: Mărginimea Sibiului, Țara Secașelor, Valea Hârtibaciului, Valea Târnavelor și Țara Oltului şi reprezintă rezultatul cercetărilor în teren efectuate, în 2011, în cadrul proiectului „Cercetarea gastronomiei tradiționale din județul Sibiu”, finanțat de AFCN.

„Junii Sibiului – 70 de ani” este unica lucrare cu caracter monografic dedicată unui ansamblu folcloric profesionist din România și încununează seria de evenimente menite să marcheaze aniversarea a 70 de ani de activitate neîntreruptă, sărbătorită în 2014.


sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse