Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Proiect editorial dedicat Juniilor Sibiului la aniversarea a 70 de ani de activitate

În curând va vedea lumina tiparului, la editura Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, o nouă carte realizată cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Naţional.

„Junii Sibiului – 70 de ani” este unica lucrare cu caracter monografic dedicată unui ansamblu folcloric profesionist din România și încununează seria de evenimente menite să  marcheze aniversarea a 70 de ani de activitate neîntreruptă, sărbătorită în 2014.

         De-a lungul celor 7 decenii de existență a ansamblului, mii de articole și zeci de pagini au fost dedicate Junilor Sibiului, de către jurnaliști și specialiști în cultură tradițională și coregrafie. Toate sunt însă dispersate în ziare vechi, în diferite volume sau pe Internet. Cartea „Junii Sibiului – 70 de ani” este demersul editorial menit să reunească într-un volum omogen mărturii scrise și imagini sugestive pentru evoluția ansamblului.

       Volumul are o dublă finalitate, adresându-se atât specialiștilor în cultură tradițională și coregrafie, cât și publicului larg. Astfel, aici se vor regăsi informații de natură istorică şi date despre repertoriul Junilor de-a lungul timpului.  Concomitent, volumul este accesibil publicului larg, prin multitudinea de fotografii ce ilustrează evoluția ansamblului, precum și prin CD-ul cu piese instrumentale şi vocale din repertoriul de astăzi şi DVD-ul cu imagini sugestive, preluate din arhiva TVR şi arhiva Centrului. 

      De asemenea, editarea bilingvă a produsului, în română și engleză, îl face accesibil turiștilor străini și specialiștilor din alte țări.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse