Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


40 DE ANI DE FESTIVAL „CÂNTECELE MUNȚILOR”

 Cu jocuri, cântece şi obiceiuri tradiţionale româneşti şi internaţionale, desfăşurate pe parcursul a 5 zile de poveste vom sărbători, anul acesta, ediţia aniversară cu numărul 40 a „Cântecelor Munţilor”, cel mai mare şi mai vechi festival folcloric al municipiului. Ediția aniversară se va desfășura în perioada 5-9 august 2015, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Protagonişti vor fi sute de artişti din România, Ucraina, Cipru, Pakistan, Serbia, Spania, Turcia și Germania alături de nume de prestigiu ale scenei populare româneşti.  Împreună vor încânta sibienii şi turiştii prin spectacole în aer liber, parada portului popular, workshop-uri, seri tradiționale cu specific culinar, proiecţii de film cu caracter etnografic, expoziţii de costume populare şi audiţii muzicale, transformând astfel Sibiul în capitala folclorului internațional.

Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munţilor” este singurul eveniment sibian cuprins în Calendarul Consiliului Internațional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor și unul dintre cele nouă din România.

Spectacolele în aer liber vor avea loc în zilele de 7, 8 şi 9 august 2015, în Piaţa Mare din Sibiu, începând cu ora 19:00.

 Vom reveni cu programul detaliat al festivalului.

Organizatori:

Consiliul Județean Sibiu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu

Partener: Cercul Militar Sibiu

Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu

 

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse