Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Sibiul va fi prezent la aniversarea Ansamblului Profesionist „Dor Românesc”

 Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cindrelul-Junii” Sibiu va sărbătorit alături de colegii de la Bistrița - Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud - cei 20 de ani de activitate a Ansamblului Profesionist „Dor Românesc”.

      Spectacolul Folcloric Aniversar – 20 de ani de „Dor Românesc”, eveniment în cadrul căruia artiștii ansamblului bistrițean vor prezenta cântece şi dansuri populare, romanţe şi muzică de petrecere, va avea loc joi, 2 iunie 2016, ora 18:00, la Palatul Culturii din Bistrița. Spectacolul va fi prezentat de îndrăgita Iuliana Tudor și va fi difuzat de TVR 3.

      Reprezentanți ai instituției noastre vor luat parte și la Colocviul Național Promovarea folclorului muzical și coregrafic și valorificarea scenică a acestuia în cadrul ansamblurilor profesioniste din România”, manifestare de la care nu vor lipsi nume importante ale folclorului și culturii tradiționale românești. În cadrul discuțiilor vor fi dezbătute actualitatea și promovarea folclorului muzical coregrafic, valorificarea scenică în cadrul ansamblurilor profesioniste din România și realizarea spectacolelor prin alegerea repertoriului adecvat.

      De asemenea, în ceas aniversar va fi lansată monografia Ansamblului Dor românesc” – „Poteci de dor”, semnată de Meniu Maximinian și CD-ul cu piese îndrăgite din repertoriul artiștilor bistrițeni.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse