Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Junii Sibiului vă dau întâlnire, în 24 iunie, în Parcul Cișmigiu

           Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” nu va lipsi nici anul acesta de la Festivalul Internațional de Folclor Muzici și Tradiții în Cișmigiu”, organizat de Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiții al Municipiului București, manifestare care se bucură de recunoaștere atât pe plan național, cât și internațional.

Cea de-a X-cea ediție, care a se va desfășura în perioada 24-26 iunie 2016, în Parcul Cișmigiu din capitală, propune o bogată experiență multiculturală: spectacole de muzică și dans din folclorul românesc și internațional, parada costumelor populare, spectacole de folclor reinterpretat, ateliere de creație, târg al meșteșugarilor, teatru pentru copii, o secțiune de folclor interpretat de copii, dar și o zonă gastronomică.

Ediția aniversară reunește 10 ansambluri din străinătate: Spania, Irlanda, Bulgaria, Republica Moldova, Cipru, Italia, Maroc, Serbia, Slovacia, Turcia, 10 minorități și comunități: maghiară, germană, ucraineană, aromână, a rușilor lipoveni, italiană, turco-tătară, slovacă, rromă, greacă, 10 tineri interpreți de muzică populară și 10 ansambluri românești.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului va prezenta în data de 24 iunie a.c., pe scena festivalului un tablou muzical -coregrafic specific Mărginimii Sibiului, şi anume obiceiul ciobănesc „Focul viu”. Momentele de joc vor fi intercalate cu piese vocale în interpretarea soliştilor Robert Târnăveanu şi Daniel Rosalim.

 

Coregrafia: Theodor Vasilescu şi Silvia Macrea

Conducerea muzicală: Gabriel Popescu

Manager: Silvia Macrea

 

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse