Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


„Ceata Junilor” la Festivalul Inimilor: spectacol cu 60 de dansatori

      Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” reprezintă Sibiul la „Festivalul Inimilor”, manifestare folclorică internațională, organizată la Timișoara. Prin participarea la acest festival, Ceata Junilor” marchează primul mare spectacol din seria celor menite să celebreze cei 25 de ani de existență ai ansamblului. Astfel, mâine, 8 iulie 2016, după ora 19.30, „Ceata Junilor” urcă pe scena din Parcul Rozelor cu un impresionat număr de 30 de perechi de dansatori, care vor prezenta obiceiul Plugarul, de pe Țara Oltului, și dansuri specifice Mărginimii Sibiului și Văii Hârtibaciului. Alături de ei se vor afla orchestra Cindrelul și soliștii Andreea Vulcu și Daniel Rosalim. De asemenea, astăzi, 7 iulie, ora 18.30, ansamblul participă la parada portului popular din cadrul festivalului, pe traseul Catedrala Ortodoxă – Parcul Rozelor.

Pentru Ansamblul „Ceata Junilor” participarea la această manifestare este una de tradiție și ne bucurăm că, în acest an când „Ceata Junilor” aniversează 25 de ani de activitate, putem merge la Timișoara cu nu mai puțin de 60 de dansatori, declară Silvia Macrea, coregraf al ansamblului și manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul - Junii” Sibiu.

„Festivalul Inimilor” marchează în acest an cea de-a 27-a ediție, fiind organizat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Participarea ansamblului la acest festival este co-finanțată de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse