Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Junii participă la „Festivalul Tradițiilor” din Sadu

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” va fi prezent, duminică, 6 noiembrie 2016, la Festivalul Tradițiilor” de la Sadu. Cea de-a XI-cea ediție a Festivalului Tradițiilor”, organizat de Consiliul Local și Primăria Comunei Sadu, se va desfășura în zilele de 5-6 noiembrie 2016.
       Pe parcursul celor două zile vor avea loc manifestări culturale și artistice, la Căminul Cultural Sadu și în cortul amplasat pe strada Prundului. Ziua de sâmbătă, 5 noiembrie, este dedicată culturii, în cadrul seminarului cultural științific, organizat în parteneriat cu Asociația „Reuniunea Mărginimii Sibiului”, în cadrul căruia va fi lansată cartea „Opera poetică” al lui Samuil Micu.  Seara va fi dedicată tineretului, în Sala Mare a Căminului Cultural din comună,  unde vor fi organizate discotecă și tombolă cu premii.
       Duminică, 6 noiembrie, vor avea loc manifestări de comemorare a eroilor neamului. La  Monumentul Eroilor din comună va fi organizată ceremonia de depunere de coroane și parada militară, iar seara se va încheia cu un spectacol artistic de cântece și jocuri populare.
     Pe scena amenajată pe strada Prundului, începând cu ora 15:30, Junii Sibiului vor prezenta pentru iubitorii de folclor dansuri populare și obiceiuri reprezentative pentru zonele etnofolclorice ale Sibiului, dar și din Banat;  din județul nostru spectatorii vor putea admira obiceiul culesul viilor din zona Valea Târnavelor, dar și un joc popular din zona Valea Hârtibaciului.

Alături de ansamblu, pe scenă vor evolua soliștii: Alina Bîcă, Daniel Rosalim, Camelia Cosma Stoiță, Marcel Părău, Viorica Telcean, Traian Stoiță, Izabela Tomiță, Daniel Pop, Vlăduța Lupău, Răzvan Năstăsescu, Florin Boita, Ina Todoran, Paul Ananie, Stana Stepanescu, Ovidiu Homorodean și Vasile Conea.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse