Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Festivalul – Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „CÂNT ȘI JOC PE HÂRTIBACI” 2016

           Consiliul Județean Sibiu prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cindrelul-Junii” Sibiu, Consiliul Local și Primăria Orașului Agnita prin Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” Agnita organizează, în perioada 17-18 noiembrie 2016, cea de-a XX-a ediție a Festivalului – Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „CÂNT ȘI JOC PE HÂRTIBACI”.

Festivalul, inițiat în 1995, este expresia împlinirii unei datorii sacre pentru valorificarea cântecului și portului popular românesc, care trebuie păstrate la loc de cinste în cultura și sufletul tuturor românilor. Scopul concursului de la Agnita, destinat soliștilor cu vârsta cuprinsă între 17-30 de ani, îl reprezintă promovarea tinerelor talente interpretative în domeniul cântecului popular românesc, în strânsă corelare cu valorificarea scenică.

Concurenții rămași în competiție în urma preselecției vor evolua în data de 17 noiembrie 2016, în fața publicului și a juriului festivalului, alcătuit din personalități de seamă ai folclorului românesc, iar în cadrul galei din data de 18 noiembrie 2016, vom cunoaște numele laureaților.

Pe aceeași scenă în cadrul Galei Laureaților, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” împreună cu soliștii Daniel Rosalim, Robert Târnăveanu, Nelu Albu, Viorica Telcean, Traian Stoiță, Izabela Tomița, Răzvan Năstăsescu, Marcel Părău, Dumitru Teleagă și Mariana Anghel vor susține recitaluri extraordinare pentru iubitorii de folclor.

Accesul se face pe bază de bilete, ce pot fi achiziționate la prețul de 10.00 lei, de la Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” din Agnita.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse