Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Junii Sibiului joacă la Festivalul Internațional „Vacanțe muzicale” de la Piatra Neamț

  Junii Sibiului vor performa, marți-4 iulie a.c., în cadrul Serii Muzicii Tradiţionale  a celei de-a XLIV-a ediții a Festivalului Internațional Vacanțe muzicale” care se desfășoară la Piatra Neamț, în perioada 2-8 iulie 2017.
        Ansamblul va prezenta pe scena festivalului, pe scena special amenajată de pe platoul Curţii Domneşti – Piața Turnului, din Piatra Neamț, începând cu ora 21:00, un spectacol special de cântece şi dansuri populare din zona Sibiului: Mărginimea Sibiului (obiceiul Focul Viu), Valea Hârtibaciului obicei de nuntă tradițională și Valea Târnavelor (suita coregrafică de mare vigoare). Din Câmpia Transilvaniei, dansatorii vor etala impresionantele ponturile feciorești şi piruete ale fetelor, iar din Oaş, obiceiul de nuntă.
        Programul muzical-coregrafic al ansamblului sibian va fi întregit de cântece populare și patriotice în interpretarea soliștilor: Viorica Telcean, Ioan Albu, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Daniel Rosalim și Mariana Anghel.
            În cadrul acestei manifestări culturale de anvergură, care a evoluat de la un an la altul, ajungând printre cele mai importante din România, îşi vor da concursul artişti de valoare şi tineri talentaţi din judeţ, din ţară şi din străinătate. Publicul meloman al judeţului se va putea bucura de recitaluri şi concerte de muzică clasică sau jazz, tradiţională ori muzică de cameră,  muzică corală, muzică de divertisment şi latino. Atât la deschiderea evenimentului, cât şi la închiderea acestuia, vor fi susţinute concerte de muzică simfonică şi de operă.

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse