Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


Ceata Junilor joacă la Otopeni

Cei mai tineri membri ai Ansamblului folcloric „Ceata Junilor”, instruiți  de către  profesorii de dans popular Alesea şi Ovidiu Sas, profesioniști de la Junii Sibiului vor participa la cea de-a XVI-a a Festivului Folcloric de Artă și Tradiție Românească, organizat de Primăria Otopeni și Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni.
        În cadrul festivalului, ansamblul  prezintă suite de jocuri din Mărginimea Sibiului, de pe Valea Târnavelor şi Valea Hârtibaciului, dar şi din Maramureş. Tablourile coregrafice se împletesc cu îndrăgite cântece în interpretarea soliștilor: Alina Bîcă, Daria Gâdea, Izabela Tomiţa, Robert Târnăveanu.
           Reprezentația dansatorilor sibieni are loc azi, 1 septembrie 2017, începând cu ora 17:00, pe scena special amenajată în Piața Primăriei.
       Festivalul de la Otopeni debutează azi, de la ora 16:00, și găzduiește programe artistice ale ansamblurilor folclorice: Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiționale Doina Oltului” din Slatina, Ansamblul „Perinița” al Centrului Cultural „Ion Manu” Otopeni, Ansamblul Folcloric „Florile Bucovinei” din Rădăuți, Ansamblul Folcloric „Dor Transilvan” din Cluj-Napoca, Ansamblul Folcloric Național Transilvania” din Baia Mare, Ansamblul Folcloric „Slavutich”, din Ucraina,  Ansamblul de Muzică și Dans Popular „Nistrenii”, din Republica Moldova, dar și soliști  renumiți ai cântecului popular românesc. Spectacolele sunt prezentate de Simona Maican și Văru' Săndel.

        

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse