Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


JUNII SIBIULUI – SPECTACOL EXTRAORDINAR SUB SEMNUL CENTENARULUI

          Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cindrelul-Junii Sibiu, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Sibiu, marchează mâine, 13 iulie 2018, evenimentul aniversar „Județul Sibiu în Anul Centenarului”* printr-un spectacol extraordinar oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”.

     Junii Sibiului sunt protagoniștii unui spectacol folcloric, organizat sub egida evenimentului aniversar „Județul Sibiu în Anul Centenarului. Pentru a marca împlinirea a 100 de ani de administrație românească în Transilvania și 50 de ani de la ultima reorganizare administrativ-teritorială a României, Consiliul Județean Sibiu și Junii Sibiului propun o călătorie muzical-coregrafică prin regiunile istorice ale României și prin zonele etnografice ale județului Sibiu. Periplul începe în  Mărginimea Sibiului, unde asistăm la vechiul obicei pastoral „Focul viu” și continuă în Moldova, în pași de bătută; în Maramureș pătrundem tainele obiceiurilor de Sânziene, străbatem, apoi, Oltenia, în pas de „Trei păzește și ne întoarcem în Ardeal, pentru dansuri de Câmpie, din zona Bihorului și de pe Valea Hârtibaciului.

         Momentele coregrafice sunt contrapunctate de cântece de joc și cântece patriotice în interpretarea soliștilor Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Nelu Albu, Răzvan Năstăsescu, Oana Tomoiagă, Ovidiu Homorodean, Daniela Popa, Sînziana Ștefan, Sebastian Stan și Izabela Tomița. Conducerea muzicală este asigurată de Gabriel Popescu, coregrafia este semnată de Silvia Macrea și Theodor Vasilescu, asistent coregraf este Alesia Sas, iar conceptul artistic poartă semnătura Silviei Macrea.

          Spectacolul are loc mâine, ora 17.00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – Scena de pe lac, iar accesul este gratuit.

         Manifestarea aniversară „Județul Sibiu în Anul Centenarului a fost iniţiată de către Consiliul Judeţean Sibiu şi reuneşte o serie de prezentări, expoziții și concerte organizate de instituţiile din subordine.

  

 

CJCPCT „Cindrelul- Junii Sibiu”

 

 

 

 

 


sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse