Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu


„Sibiu 100. Centenarul României Mari”

     Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii este partener al evenimentului „Sibiu 100. Centenarul României Mari”, organizat de Primăria Municipiului Sibiu, în data de 6 octombrie 2018, în Piaţa Mare a oraşului Sibiu.
      „Sibiu 100. Centenarul României Mari” este evenimentul impresionant prin care Sibiul reconstituie aseară vizita istorică întreprinsă de generalul Henri Mathias Berthelot în Transilvania pentru a populariza unirea acesteia cu țara.  Împreună, 1.000 de oameni au trăit emoțiile zilei de 2 ianuarie 1919, când armata română și comunități din jurul Sibiului au cinstit prezența generalului Berthelot. 
         Bucuria și emoția care au reverberat în sufletele tuturor românilor acum un secol, încercăm să le readucem în inimile românilor de azi printr-un moment artistic special, susținut de Junii Sibiului, cel mai vechi ansamblu de dansuri tradiționale din România. Bătuta, Țărăneasca și Corăgheasca din Moldova se vor împleti cu ritmuri de Trei păzește și sârbe oltenești, cu virtuozitatea ponturilor feciorești și a învârtitelor din Transilvania, într-o horă a comuniunii sufletești a tuturor românilor.
         De asemenea, instituția noastră mediază prezența la parada comunităților pentru reprezentanți care vor sosi din Alțâna, Arpașu de Jos, Boian (Bazna), Gura Râului, Retiș (Brădeni), Săsăuși, Chirpăr și Sadu, precum și pentru Ansamblurile Folclorice Veteranii-Junii Sibiului, Ceata Junilor și Orchestra de Tineret Cindrelul-Junii Sibiului”. Alături de aceștia, se vor afla comunitățile din Turnișor, Săliște, Șelimbăr, Mohu, Bungard, Veștem, Tălmaciu, Răşinari, Avrig și Vinerea-Cugir (Alba).

 

sus ↑

2010 Centrul judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Termeni si conditii | Contact | Diverse